fbpx

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Jeżeli tutaj trafiłeś, to niezawodny znak, że cenisz swoją prywatność. Doskonale to rozumiemy, dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie ten dokument, w którym znajdziesz zasady przetwarzania danych osobowych oraz wykorzystywania plików cookies w związku z korzystaniem ze strony internetowej https://taniecuwielbienia.pl, a także https://worshipstyle.pl

Skrócona wersja – najważniejsze informacje

Dbamy o Twoją prywatność, ale również o Twój czas. Dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie skróconą wersję najważniejszych zasad związanych z ochroną prywatności.

    • Zakładając konto użytkownika za pośrednictwem strony, składając zamówienie, wykupując subskrypcję, zapisując się do newslettera, składając reklamację, odstępując od umowy czy po prostu kontaktując się z nami, przekazujesz nam swoje dane osobowe, a my gwarantujemy Ci, że Twoje dane pozostaną poufne, bezpieczne i nie zostaną udostępnione jakimkolwiek podmiotom trzecim bez wyraźnej podstawy prawnej i uzasadnionej potrzeby.
    • Powierzamy przetwarzanie danych osobowych tylko sprawdzonym i zaufanym podmiotom świadczącym usługi związane z przetwarzaniem danych osobowych.
    • Korzystamy z narzędzi analitycznych np. Google Analytics, które zbierają informacje na temat Twoich odwiedzin strony, takie jak podstrony, które wyświetliłeś, czas, jaki spędziłeś na stronie czy przejścia pomiędzy poszczególnymi podstronami. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC dotyczące usługi Google Analytics. W ramach mechanizmu do zarządzania ustawieniami plików cookies masz możliwość zadecydowania, czy wyrażasz zgodę na korzystanie przez nas w Twoim przypadku z cookies analitycznych, czy nie.
    • Korzystamy z narzędzi marketingowych, takich jak Facebook Pixel, by kierować do Ciebie reklamy. Wiąże się to z wykorzystywaniem plików cookies firmy Facebook. W ramach ustawień plików cookies możesz zadecydować, czy wyrażasz zgodę na korzystanie przez nas w Twoim przypadku z cookies marketingowych, czy nie.
    • Zapewniamy możliwość korzystania z funkcji społecznościowych, takich jak udostępnianie treści w serwisach społecznościowych oraz subskrypcja profilu społecznościowego. Korzystanie z tych funkcji wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies administratorów serwisów społecznościowych takich jak Facebook.

Jeżeli powyższe informacje nie są dla Ciebie wystarczające, poniżej znajdziesz dalej idące szczegóły.

I. Podstawowe informacje

  1. Zgodnie z art. 13, art. 26 i art. 28 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) („RODO”) informujemy o tym, że wspólnie przetwarzamy Twoje dane osobowe osobowych na stronach https://taniecuwielbienia.pl i https://worshipstyle.pl oraz informujemy o zasadniczej treści wspólnych uzgodnień Współadministratorów.

Współadministratorami Twoich danych osobowych są

1. Maria Trusiło-Kiepuszewska, prowadząca jednoosobową działalność gospodarczą pod firmą „Worship Style Maria Trusiło-Kiepuszewska”, zarejestrowaną w Borzęcinie, przy ul. Jaskółczej 32, 83-000 Borzęcin, posiadającą nr NIP:4990667247.

2. Piotr Kiepuszewski, prowadzący jednoosobową działalność gospodarczą pod firmą „Worship Production Piotr Kiepuszewski”, zarejestrowaną w Słupsku, przy ul. Borówkowej 1, 76-200 Słupsk, posiadającą nr NIP:8393217811.

Współadministratorzy wspólnie administrują Twoimi danymi osobowymi w następujących celach: 

      1. niezbędnych do realizacji umowy,  której jesteś stroną (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO)
      2. dla celów marketingu bezpośredniego swojej oferty,
      3. w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń pomiędzy Tobą a Współadministratorami co jest prawnie uzasadnionym interesem Współadministratorów,
      4. niezbędnych do zawarcia umowy w oparciu o Twoje zainteresowanie naszą ofertą (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO)
      5. przetwarzania danych dla celów rachunkowych, podatkowych (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO)
      6. brania udziału w akcjach promocyjnych organizowanych przez Worship Style
      7. związanym z prowadzoną działalnością gospodarczą, w tym na potrzeby prowadzenia analiz i statystyk
      8. udzielania odpowiedzi na pisma i wnioski
      9. prowadzenia działań związanych z zapewnieniem bezpieczeństwa
  1. Możesz się z nami skontaktować w każdej chwili z wykorzystaniem adresu e-mail: kontakt@taniecuwielbienia.pl 
  2. Pamiętaj, że podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie i w celu, na jaki wyraziłeś zgodę.
  3. W każdej chwili masz prawo do aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych. Możesz to zrobić samodzielnie lub korzystając z naszej pomocy.
  4. Dbamy o należytą ochronę Twoich danych osobowych, gwarantując Ci, że będą one przetwarzane wyłącznie w celu, na który wyraziłeś zgodę, przechowywane w bezpieczny sposób oraz nieudostępniane podmiotom trzecim, jeżeli nie wyraziłeś na to zgody.
  5. Zapisując się na newsletter lub dokonując zamówienia, przekazujesz nam swoje dane osobowe, a my gwarantujemy Ci, że Twoje dane pozostaną bezpieczne i nie zostaną udostępnione podmiotom trzecim bez Twojej wyraźnej zgody.
  6. Korzystam z narzędzi analitycznych, opisanych poniżej, które zbierają anonimowe informacje na temat Twoich odwiedzin naszych serwisów. Wykorzystujemy też narzędzia takie jak Facebook Pixel i Google AdWords, które pozwalają wyświetlać Ci reklamy.
  7. Osadzamy na stronie nagrania wideo z serwisu YouTube. Gdy odtwarzasz takie nagrania, wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC dotyczące usługi YouTube.
  8. Zapewniamy możliwość korzystania z funkcji społecznościowych, takich jak udostępnianie treści w serwisach społecznościowych oraz subskrypcja profilu społecznościowego. Korzystanie z tych funkcji wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies administratorów serwisów społecznościowych takich jak Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Google+, LinkedIN.
  9. Podobnie jak ma to miejsce niemal na każdej stronie internetowej, my również wykorzystujemy pliki cookies.

II. Współadministratorzy Danych

Współadministratorami danych osobowych stron internetowych: https://taniecuwielbienia.pl oraz https://worshipstyle.pl, czyli podmiotami odpowiedzialnym za zapewnienie bezpieczeństwa Twoim danych osobowych są: Maria Trusiło-Kiepuszewska (dalej : „Worship Style”), prowadząca jednoosobową działalność gospodarczą pod firmą „ Worship Style Maria Trusiło-Kiepuszewska”, zarejestrowaną w Borzęcinie, przy ul. Jaskółczej 32, 83-000 Borzęcin  posiadającą nr NIP: 4990667247 oraz Piotr Kiepuszewski, prowadzący jednoosobową działalność gospodarczą pod firmą „Worship Production Piotr Kiepuszewski”, zarejestrowaną w Słupsku, przy ul. Borówkowej 1, 76-200 Słupsk, posiadającą nr NIP:8393217811.

We wszelkich sprawach dotyczących ochrony Twoich danych osobowych możesz kontaktować się z każdym z Współadministratorów, ale to Worship Style będzie Ci na wszystko odpisywał i pilnował realizacji Twoich praw. Oznacza to, że najlepiej, abyś kierował/a komunikację w zakresie realizacji Twoich praw do: Maria Trusiło-Kiepuszewska, dane kontaktowe e-mail: kontakt@taniecuwielbienia.pl

III. Twoje uprawnienia

Aktualne przepisy prawa przyznają Ci szereg uprawnień związanych z przetwarzaniem Twoich danych osobowych:

  1. prawo dostępu do danych osobowych,
  2. prawo do sprostowania danych osobowych,
  3. prawo do usunięcia danych osobowych,
  4. prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych,
  5. prawo do wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych,
  6. prawo do przenoszenia danych,
  7. prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych),
  8. prawo do odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych, jeżeli wyraziłeś taką zgodę. 

Pamiętaj, że zawsze możesz również zwrócić się do nas z żądaniem udostępnienia Ci szerszych informacji, jakimi danymi na Twój temat dysponujemy oraz w jakich celach je przetwarzamy. Wystarczy, że wyślesz wiadomość na podany powyżej adres e-mail.

IV. Cele, w jakich przetwarzam Twoje dane osobowe

  1. Newsletter

Zapisując się do newslettera, przekazujesz nam swój adres e-mail oraz swoje imię za pośrednictwem formularza zapisu do newslettera. Podanie danych jest dobrowolne, lecz konieczne, by zapisać się do newslettera. 

Dane te wykorzystywane są w celu przesyłania Ci newslettera, a podstawą prawną do ich przetwarzania jest Twoja zgoda. Dane będą przetwarzane przez czas funkcjonowania newslettera, chyba że wcześniej zrezygnujesz z jego otrzymywania, co spowoduje usunięcie Twoich danych z bazy.

W każdej chwili możesz sprostować swoje dane zapisane w naszej bazie newsletterowej, jak również zażądać ich usunięcia, rezygnując z otrzymywania newslettera.

  1. Konto użytkownika

Konto użytkownika zakładane jest na stronie https://taniecuwielbienia.pl przy dokonywaniu pierwszego zamówienia na stronie https://taniecuwielbienia.pl jako element realizacji umowy. W związku z tym podczas składania zamówienia przez stronę https://taniecuwielbienia.pl musisz podać swój adres e-mail oraz dane niezbędne do realizacji zamówienia, tj. imię i nazwisko, adres rozliczeniowy, adres e-mail. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji zamówienia. Po opłaceniu zamówienia (wykorzystując podane przy zamówieniu imię i nazwisko oraz adres e-mail) automatycznie na stronie https://taniecuwielbienia.pl zostaje utworzone konto użytkownika.

W ramach edycji profilu utworzonego na stronie https://taniecuwielbienia.pl użytkownika możesz podać dalej idące dane na swój temat np.: strefę czasową, opis (BIO). Podanie tych danych jest całkowicie dobrowolne. Możesz posiadać konto, nie podając tych dalej idących danych. 

Dane wprowadzone przez Ciebie w ramach konta użytkownika przetwarzane są wyłącznie w celu utrzymywania konta i zapewnienia Ci możliwości korzystania z niego. 

Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych osobowych w ramach konta użytkownika jest realizacja umowy o prowadzenie konta, którą zawierasz na podstawie regulaminu sklepu – art. 6 ust. 1 lit. b RODO.

Dane zgromadzone podczas składania zamówienia przetwarzane są w ramach systemu WordPress i przechowywane na serwerze zapewnianym przez hosting sp. z o.o. – w celu utworzenia konta i udostępniania treści zakupionych kursów.

Twoje dane będą przetwarzane w ramach konta tak długo, jak długo będziesz posiadać konto użytkownika. Po usunięciu konta, twoje dane zostaną usunięte z bazy, za wyjątkiem danych o złożonych zamówieniach.

W każdej chwili możesz uzyskać dostęp do swoich danych osobowych przetwarzanych w ramach konta, logując się do swojego konta użytkownika. Dostęp do danych, które nie wyświetlają się w zakładce „Edytuj swoje dane” możesz uzyskać po skierowaniu żądania na adres kontakt@taniecuwielbienia.pl. W ten sam sposób możesz dokonać modyfikacji danych lub usunięcia konta. 

W stosunku do danych zgromadzonych w koncie użytkownika przysługuje Ci również prawo do przenoszenia danych, o którym mowa w art. 20 RODO.

  1. Zamówienia i wystawianie faktur VAT

Zamawiając na stronie internetowej jakikolwiek produkt, podajesz nam dane niezbędne do realizacji zamówienia (imię i nazwisko, adres rozliczeniowy, adres e-mail, numer telefonu). Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do złożenia zamówienia.

Dane przekazane nam w związku z zamówieniem przetwarzane są w celu realizacji zamówienia, wystawienia faktury i uwzględnienia jej w dokumentacji księgowej, a także mogą być wykorzystane w celach archiwalnych i statystycznych.

Dane o zamówieniach będą przetwarzane przez czas niezbędny do realizacji zamówienia, a później do czasu upływu terminu przedawnienia roszczeń z tytułu zawartej umowy. Po upływie tego terminu, dane nadal mogą być przez nas przetwarzane w celach statystycznych. Mamy obowiązek przechowywać faktury przez okres 5 lat od końca roku podatkowego, w którym nastąpiło wystawienie faktury VAT. 

W przypadku danych podanych w celu realizacji zamówienia nie możesz sprzeciwić się przetwarzaniu danych oraz domagać się usunięcia danych do czasu upływu terminu przedawnienia roszczeń z tytułu zawartej umowy. 

  1. Reklamacje i odstąpienie od umowy

Składając reklamację lub odstępując od umowy przekazujesz nam dane osobowe zawarte w treści swojego oświadczenia (imię i nazwisko, adres, numer telefonu, adres e-mail oraz ewentualnie numer rachunku bankowego).

Podanie tych danych jest dobrowolne, lecz konieczne, by złożyć reklamację lub odstąpić od umowy. Dane przekazane nam w związku ze złożeniem reklamacji lub odstąpieniem od umowy wykorzystywane są w celu realizacji procedury reklamacyjnej lub procedury odstąpienia od umowy.

Dane będą przetwarzane przez czas niezbędny do realizacji procedury reklamacyjnej lub procedury odstąpienia. W przypadku danych zawartych w reklamacjach oraz oświadczeniach o odstąpieniu od umowy nie masz możliwości sprzeciwić się przetwarzaniu swoich danych oraz domagać się usunięcia danych do czasu upływu terminu przedawnienia roszczeń z tytułu zawartej umowy. 

  1. Kontakt z wykorzystaniem formularza

Kontaktując się poprzez formularz kontaktowy, podajesz nam przynajmniej swój adres e-mail. To od Ciebie zależy, czy w treści podasz dodatkowe dane. Podanie danych jest dobrowolne, lecz konieczne, by nawiązać z nami kontakt.

Twoje dane są w tym przypadku przetwarzane w celu kontaktu z Tobą. Podstawą, do przetwarzania danych jest Twoja zgoda. Masz prawo żądać przedstawienia historii prowadzonej korespondencji oraz możesz domagać się jej usunięcia, chyba że zachowanie korespondencji uzasadnione jest naszym interesem (np. ochrona przed roszczeniami).

  1. Komentarze

System komentarzy obsługiwany jest przez firmę Disqus Inc., 301 Howard Street, Suite 300, San Francisco, CA94105, USA. Disqus jest samodzielnym administratorem Twoich danych osobowych, a korzystanie z systemu odbywa się na podstawie akceptacji przez Ciebie regulaminu świadczenia usług przez Disqus.

Dane przekazane podczas dodawania komentarza wykorzystywane są w celu opublikowania komentarza. Podstawą ich przetwarzania jest Twoja zgoda. Dane będą przetwarzane przez czas funkcjonowania komentarzy na blogu, chyba że wcześniej poprosisz o usunięcie komentarza, co spowoduje usunięcie Twoich danych z bazy. 

W każdej chwili możesz sprostować swoje dane przypisane do komentarza, jak również zażądać ich usunięcia i przeniesienia. Uprawnienia te możesz realizować bezpośrednio w ramach swojego konta użytkownika w systemie Disqus.

      7. Optymalnego doboru programu kursów, zajęć i warsztatów – przetwarzanie danych na podstawie dobrowolnie udzielonej zgody.

W celu najbardziej optymalnego doboru programu warsztatów/zajęć oraz z uwagi na charakter prowadzonej działalności przez Worship Style, Worship Style w oparciu o dobrowolnie wyrażoną zgodę, zbiera dane osobowe szczególnej kategorii dotyczące przekonań religijnych, w szczególności przynależności do ruchu, wspólnoty kościelnej, uczestnictwa w rekolekcjach i sesjach formacyjnych (na podstawie art. 9 ust. 2 lit. a RODO).

V. Powierzenie przetwarzania danych osobowych

Twoje dane mogą być przetwarzane przez podmioty trzecie, którym zlecamy wykonanie poszczególnych czynności związanych z zapewnieniem właściwego funkcjonowania strony internetowej. Podmioty, którym zlecamy przetwarzanie danych osobowych, gwarantują stosowanie odpowiednich środków ochrony i bezpieczeństwa danych osobowych wymaganych przez przepisy prawa. Podmioty, którym powierzamy przetwarzanie danych, to:

  1. dhosting.pl Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 98, 00-807 Warszawa, NIP: 7010198361, REGON: 141998822, KRS: 0000336780  – w celu przechowywania danych osobowych na serwerze,
  2. ActiveCampaign LLC, 1 North Dearborn Street, Suite 500, Chicago, IL 60602, USA – w celu korzystania z systemu mailingowego, w którym przetwarzane są Twoje dane, jeżeli zapisałeś się do newslettera,
  3. Fakturownia sp.z o.o. Juliana Smulikowskiego 6/8, 00-389 Warszawa, KRS: 0000572426, NIP: PL5213704420 – w celu korzystania z systemu do fakturowania, w którym przetwarzane są Twoje dane, jeżeli wystawiamy dla Ciebie fakturę za zakupy dokonane na stronie https://taniecuwielbienia.pl,
  4. Biuro Rachunkowe M-Team s.c. ul. Mostowa 39/3, 61-854 Poznań, NIP: 7831678010 – w celu korzystania z usług księgowych, które wiążą się z przetwarzaniem Twoich danych wtedy, gdy wystawiamy dla Ciebie fakturę za zakupy dokonane na stronie https://worshipstyle.pl,
  5. Biuro Rachunkowe Provento Sp z o.o. ul. Pańska 20a/3, 30-565 Kraków, NIP: 6793162768, REGON: 369101554 – w celu korzystania z usług księgowych, które wiążą się z przetwarzaniem Twoich danych wtedy, gdy wystawiamy dla Ciebie fakturę za zakupy dokonane na stronie https://taniecuwielbienia.pl

VI. Czy dane mogą być przekazywane do Państwa trzeciego, poza Unię Europejską?

Worship Style może przekazać Twoje dane osobowe niezbędne do wykonania umowy na świadczenie usług do Państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej ( Google, Facebook). Jednocześnie Worship Style pragnie poinformować, że Facebook oraz Google przystąpiły do porozumienia w sprawie Tarczy Prywatności UE – USA, a zgodnie z decyzją Komisji Europejskiej z dnia 12 lipca 2016 r. IP/16/216 przekazywanie danych osobowych do podmiotów z siedzibą w Stanach Zjednoczonych, które przystąpiły do ww. porozumienia, zapewnia odpowiedni stopień ochrony danych osobowych, zgodnie z art. 45 RODO. Istnieje możliwość uzyskania przez Was kopii danych osobowych, które przekazujemy w celu realizacji umowy.

VII. Logi serwera

Korzystając z naszych stron internetowych przesyłasz z wykorzystaniem swojego urządzenia zapytania do serwera, na którym przechowywana jest moja strona. Logi obejmują m.in. adres IP, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym, które używasz. Logi są zapisywane i przechowywane na serwerze. Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania stroną. Ich zawartość nie jest nikomu ujawniana.

Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi ze strony i nie są wykorzystywane w celu identyfikacji konkretnych osób.

VIII. Pliki cookies

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, które przechowywane są w Twoim urządzeniu końcowym. Na stronie internetowej stosujemy dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: sesyjne oraz stałe. Cookies sesyjne są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). Stałe pliki cookies przechowywane są w Twoim urządzeniu końcowym przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Ciebie.

Podczas pierwszej wizyty na mojej stronie internetowej wyświetlona została Ci informacja o stosowaniu na niej plików cookies. Akceptacja komunikatu oznacza, że zgadzasz się na korzystanie z plików cookies. W każdym czasie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących plików cookies.

Ustawienia dotyczące plików cookies mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w Twoim urządzeniu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania przeglądarki internetowej. Pamiętaj, że wyłączenie lub ograniczenie obsługi plików cookies może powodować trudności w korzystaniu z mojej strony.

Wykorzystuję cookies własne w celu:

  1. zapewnienia prawidłowego działania strony,
  2. realizacji procesu zamówienia,
  3. prawidłowego działania pop-upów i formularzy.

Wykorzystuję również cookies podmiotów zewnętrznych:

  1. Google Analytics (wydawca: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) – w celu tworzenia statystyk i ich analizie dla optymalizacji strony,
  2. Google Adwords (wydawca: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) – w celu promocji mojej strony internetowej,
  3. Facebook Pixel (wydawca: Facebook Inc., 1601 S. California Ave. Palo Alto, CA 94304, USA) – w celu reklamowania mojej strony internetowej w serwisie Facebook,
  4. Disqus (wydawca: Disqus Inc., 717 Market St. San Francisco, CA 94103) – w celu obsługi komentarzy na blogu.

IX. Zmiana polityki prywatności i plików cookies

Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w polityce prywatności. Zmiany będą wprowadzane jeśli będzie wymagać tego obowiązujące prawo lub ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania naszej strony internetowej. Aktualny tekst polityki prywatności oraz wersje archiwalne zawsze będą znajdować się na naszej stronie internetowej.

Uwielbiaj Tańcem
razem z nami!

Zapisz się na nasz newsletter i otrzymuj informacje o promocjach i wydarzeniach ze świata Tańca Uwielbienia!

Klikając w powyższy przycisk wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celu otrzymywania informacji o nowościach, promocjach, produktach i usługach od Worship Style, zgodnie z polityką prywatności. W każdej chwili masz prawo do usunięcia danych, ich poprawy i wypisu.